Informatie over chiptuning

Steeds meer mensen investeren in chiptuning om de prestaties van hun wagen te verbeteren. Bent u benieuwd wat chiptuning precies inhoudt en of dit ook interessant is voor uw wagen? Hier leest u meer over chiptuning en waar u op moet letten bij het kiezen van een betrouwbare chiptuner.

Hoe werkt chiptuning?

Het motormanagementsysteem (ECU oftewel Electronic Control Unit) van een voertuig is altijd voorzien van een digitaal geheugen die vol tabellen en rekenregels staat. De tabellen in het geheugen bevatten onder andere gegevens over de injectietijd van de wagen, maar ook over de voorontsteking van de auto, de koudloop verrijkingen van de auto en de toerentalregeling van de wagen in kwestie. De rekenregels die in het geheugen verwerkt zijn, bepalen hoe de tabellen gehanteerd worden. Door het toerental en de motorbelasting van de wagen uit te lezen met een testbank en diagnose materiaal, wordt de ontsteking en de injectietijd van de motor bepaald. Door hier correcties op uit te voeren (chiptuning) na het uitvoeren van uitgebreide metingen, wordt de motor verbeterd. Dit betekent dat de prestaties van de wagen zullen stijgen.Samengevat: Chiptunen betreft het meten van waarden van een wagen, hier aanpassingen op doorvoeren en de prestaties van de auto in kwestie op deze manier verbeteren.

Voordelen van een professionele chiptuning

1.
Meer vermogen
2.
Dalend brandstofverbruik
3.
Betere rijervaring
4.
Vlottere hernemingen
5.
Minder belasting van de motor bij zware last (helling, aanhangwagen, caravan etc)
4.
Minder traag bij zware last
4.
De motor kan soepeler draaien
4.
Geen aantasting van de levensduur
4.
Chiptuning is niet zichtbaar langs de buitenkant

een Betrouwbare chiptuning van hamofa performance

De bovenstaande uitleg laat het simpel lijken. Dan kan iedereen toch chiptunen? Echter in realiteit is het chippen van uw auto, camper of lichte bedrijfwagen complexer. Voor een betrouwbare chiptuning is het belangrijk dat deze gebeurt met software op maat van uw wagen en zowel voor als na het chiptunen getest om een 4x4 vermogenstestbank. Chiptuning met een standaard softwarepakket, met of zonder testbank kan uw motor (ernstig) beschadigen. Door een professionele chiptuning op maat bent u er zeker van dat de motor van uw wagen optimaal werkt en u toch geniet van alle chiptuning voordelen.

Chiptuning door Hamofa performance

Hamofa Performance behoort ondertussen al meer dan 20 jaar tot de top van chiptuning in Belgiƫ en Nederland. Wij verbeteren de prestaties van uw wagen zodat deze prettiger, beter en zuiniger rijdt. Door te blijven investeren in ons materiaal en onze dienstverlening profiteert u van alle chiptuning voordelen, de beste & betrouwbare resultaten en garantie op uw chiptuning (incl. geschreven software upgrade).