info over chiptuning, powerboxen en de mogelijkheden bij hamofa performance

Meest gestelde vragen over chiptuning - FAQ

Algemene vragen over chiptuning

Vragen over bijkomende kosten chiptuning

Vragen over bijkomende kosten door chiptuning

Vragen over tuning door middel van een powerbox

Vragen over een powerbox

Chiptuning door Hamofa Performance

vragen over chiptuning bij Hamofa Performance

> Hoe lang moet ik mijn wagen missen voor chiptuning?

Nadat er een afspraak gemaakt is, hebben wij aan de meeste auto's ongeveer 2 tot 3 uur werk. De tijd die wij nodig hebben om uw auto te chippen, vindt u terug op de detailfiche van uw wagen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze tijd kan veranderen, simpelweg omdat iedere auto anders reageert op de chiptuning en wij indien nodig enkele aanpassingen moeten doen om uw wagen optimaal af te stellen. Door de glazen ramen kan u ons achter de pc zien en via het beeldscherm in de wachtzaal ziet u ons in de werkplaats. Zo ziet u exact wat wij doen met uw wagen.
Wij leveren nooit wagens af als we niet tevreden zijn met het eindresultaat of als de resultaten van de chiptuning niet aan onze afspraken met u voldoen. Zo kan het gebeuren dat de chiptuning wat langer duurt, maar dit is wel beter voor de kwaliteit van de chiptuning en uw wagen

> Wat als de auto een software update krijgt?

Bij de moderne auto's is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt die de aangepaste software overschrijft. Mocht dit gebeuren, dan plaatsen wij onze individuele software terug in uw auto voor de beperkte prijs van 175 euro. Wilt u daarnaast ook een vermogensmeting uit laten voeren? Dat kan voor 150 euro.

Krijg ik garantie op de chiptuning van Hamofa Performance?

Hamofa geeft altijd vijf jaar garantie op de goede werking van onze software en het door ons gebruikt materiaal. Wij garanderen de opgegeven vermogenstoename indien de motor in goede staat is. Heeft je voertuig na het chippen een software update gehad? Als het een kleine update is kunnen we onze software mee updaten voor € 75,00. Dit geldt ook wanneer je wenst om het voertuig terug naar zijn originele settings te zetten. Was het een grote update en kunnen we hierdoor onze software niet herbruiken? Dan zijn we genoodzaakt om een volledige nieuwe file aan te maken en hiervoor rekenen we dan € 175,00 aan.
Hamofa geeft twee jaar aanvullende motorgarantie tot de auto twee jaar oud wordt (maximaal 120.000 kilometer op de teller) of een motorgarantie van drie maanden tot de auto vier jaar oud wordt (maximaal 120.000 kilometer op de teller).

Waarom is het belangrijk dat iedere chiptuning van de auto gebeurt met individuele en geteste software?

De autofabrikant moet met meerdere zaken rekening houden bij het kiezen van een programma: Ten eerste heeft hij de anti-vervuilingwetgeving die per land verschilt. De gemakkelijkste methode om een hoge productie te halen, is om hetzelfde geknepen programma te leveren onafhankelijk van het land waar de auto zal geleverd worden. Meestal zijn deze programma's zelfs zuiverder dan wat de wet voorschrijft. Dit omdat de fabrikant zo ook in de toekomst geen problemen zal hebben om aan deze wetten te voldoen. Omdat hij niet voor elke motor een individueel programma kan maken, moet hij voor een veilig programma kiezen omdat de mechanische toleranties verschillen van motor tot motor.
Om deze reden moeten we bij een chiptuning dit altijd individueel doen om zo de grens te vinden van de toleranties van de desbetreffende auto. Het is normaal dat de ene wagen niet dezelfde toleranties heeft als een gelijkaardige andere wagen en daarom is een individueel programma per wagen noodzakelijk. Alle bedrijven of tuners die hetzelfde programma proberen te verkopen, zijn enkel geïnteresseerd in de commerciële zijde van het beroep. Een slecht/onaangepast programma kan uw motor beschadigen!

Hoeveel kost chiptuning?

De prijzen van chiptuning verschillen per merk en type. Kies uw voertuig om het te weten: bekijk overzicht. Zoekt u een goedkope chiptuner? Dan is het niet nodig om verder te kijken, want Hamofa Performance is een van de goedkoopste tuners van de Benelux.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Chiptuning die wordt uitgevoerd door een specialist van Hamofa Performance is niet schadelijk voor uw motor. Wij hechten dan ook veel belang aan de betrouwbaarheid van onze chiptuning, hiervoor gebruiken wij het diagnose materiaal en een gekoppelde 4x4 vermogenstestbank voor en na het chippen.

Kan chiptuning op diesel, benzine en gas?

Chiptuning is mogelijk voor auto’s met benzine injectiemotoren en voor wagens met turbo-dieselmotoren (elektronisch bestuurd).