info over chiptuning, powerboxen en de mogelijkheden bij hamofa performance

Meest gestelde vragen over chiptuning - FAQ

Algemene vragen over chiptuning

Vragen over bijkomende kosten chiptuning

Vragen over bijkomende kosten door chiptuning

Vragen over tuning door middel van een powerbox

Vragen over een powerbox

Chiptuning door Hamofa Performance

vragen over chiptuning bij Hamofa Performance

Algemene vragenover chiptuning

> Wat is chiptuning en hoe werkt dit?

Elke injectiemotor is voorzien van een computer-ECU (Electronic Control Unit) die de ontsteking, de injectie en de lucht- brandstofverhouding regelt. Deze injectiesystemen vervangen de vroegere carburators. In de ECU zit een chip die de nodige werkingsparameters voor de motor bevat, deze bepaalt dus met andere woorden wanneer en hoeveel vermogen er vrijkomt. C.T.H Chiptuning programmeert deze chip opnieuw, zodat de motor een nieuw besturingsprogramma krijgt. Hierdoor kunnen we de paardenkracht (pk) en het koppel (Nm) laten stijgen.

> Waarom chiptuning?

Een chiptuning verhoogt doelbewust de rijprestaties en de kracht van de motor: vooral de respons op lagere toeren (koppel) stijgt meestal spectaculair. Dit is niet alleen interessant voor het rijden in de bergen of met een aanhanger of caravan. U kan hierdoor ook vlotter inhalen zonder terug te schakelen. Daarnaast krijgt de wagen meestal een lager verbruik doordat deze minder inspanning moet leveren bij een normale of vlotte rijstijl. U hoeft namelijk uw gaspedaal minder diep in te duwen.
Hebt u vragen of opmerkingen?
Laat het ons weten, wij staan voor u klaar! +32 11 44 74 37 of info@hamofa-performance.be

Wat zijn de voordelen van chiptuning?

Chiptuning door Hamofa Performance brengt enkele interessante voordelen met zich mee:
+ Uw wagen krijgt meer vermogen
+ Het brandstofverbruik zal dalen bij eenzelfde rijstijl
+ Vlottere verplaatsing door het verkeer
+ De motor kan soepeler draaien: als u kiest voor een professionele chiptuner zoals Hamofa Performance kunnen wij een betere vermogens- en koppelcurve creëren dan standaard
+ Geen aantasting van de levensduur: doordat de autoconstructeurs zulke veilige marges instellen, zal chiptuning door Hamofa Performance de levensduur van uw motor niet aantasten
+ Chiptuning is niet zichtbaar langs de buitenkant

Wat zijn de nadelen van chiptuning?

Professionele chiptuning door Hamofa heeft geen nadelen. Indien een auto te oud, teveel km’s of de klant een te extreme vermogenstoename wenst, zullen wij altijd het juiste advies geven. Bij ons staat de betrouwbaarheid van de wagen altijd centraal. Daarom zullen wij geen voertuig chippen dat onze klant problemen kan opleveren.

Hoeveel kost chiptuning?

De prijzen van chiptuning verschillen per merk en type. Kies uw voertuig om het te weten: bekijk overzicht. Zoekt u een goedkope chiptuner? Dan is het niet nodig om verder te kijken, want Hamofa Performance is een van de goedkoopste tuners van de Benelux.

Is chiptuning schadelijk voor de motor?

Chiptuning die wordt uitgevoerd door een specialist van Hamofa Performance is niet schadelijk voor uw motor. Wij hechten dan ook veel belang aan de betrouwbaarheid van onze chiptuning, hiervoor gebruiken wij het diagnose materiaal en een gekoppelde 4x4 vermogenstestbank voor en na het chippen.

Kan chiptuning op diesel, benzine en gas?

Chiptuning is mogelijk voor auto’s met benzine injectiemotoren en voor wagens met turbo-dieselmotoren (elektronisch bestuurd).